m-zaba on-line bankarstvo - Zagrebačka banka (2024)

On-line bankarstvo daje vam kontrolu nad vašim financijama. Plaćajte račune, ugovorite gotovinski kredit ili kreditnu karticu, promijenite ili ugovorite paket proizvoda te zakažite sastanak.

ŽELIM UGOVORITI

  • Funkcionalnosti
  • Kako do m-Zabe
  • Preuzmite aplikaciju
  • Trebate pomoć?

3 mjeseca
bez naknade!*

m-zaba on-line bankarstvo - Zagrebačka banka (1) m-zaba on-line bankarstvo - Zagrebačka banka (2) m-zaba on-line bankarstvo - Zagrebačka banka (3)


NOVO: Provjerite u samo nekoliko koraka svoje kreditne mogućnosti!

  • Razmišljate o ugovaranju kredita, no prije ugovaranja zanima vas jeste li kreditno sposobni za željeni iznos?
  • Odaberite u m-zabi Proizvodi>Moje kreditne mogućnosti i saznajte informativni izračun vašeg gotovinskog ili stambenog kredita!

m-zaba on-line bankarstvo - Zagrebačka banka (4)

Do gotovinskog kredita* u samo nekoliko koraka, sada i putem videosastanka.

  • Ugovorite kredit do 15.000 EUR bez odlaska u poslovnicu.
  • Pokrenite proces ugovaranja kredita do 40.000 EUR.
  • S fiksnom kamatnom stopom za cijeli rok otplate gotovinskog kredita.

*Reprezentativni primjer: Uz fiksnu kamatnu stopu od 6,09 % godišnje, rok otplate 84 mjeseca, otplata u anuitetima s uključenom naknadom za vođenje tekućeg računa u eurima za jedan mjesec i uz životno osiguranje otplate kredita (CPI), bez naknade za obradu kredita efektivna kamatna stopa (EKS) za kredit od 10.000 EUR iznosi 7,64 %. Mjesečni anuitet iznosi 146,53 EUR, a ukupni je iznos koji klijent treba platiti 12.779,57 EUR. Kamatna stopa odnosi se na rokove otplate iznad 60 mjeseci.

Ugovorite kreditnu karticu i trošak naknadno podijelite na rate!

  • Putem m-zabe ugovorite Mastercard Standardnu, Platinum ili go!card*.
  • Za korisnike Mastercard kreditnih kartica iskoristite naknadnu podjelu jednokratnih transakcija na rate uz naknadu**.

Napomena: Proces ugovaranja kartica u m-zabi omogućen je za klijente koji imaju primanja u Zabi i uredan poslovni odnos. Klijenti koji trebaju dokazivati primanja ili imaju status zaposlenja zbog kojeg nije moguće provesti proces u m-zabi bit će preusmjereni u poslovnicu.

* Reprezentativni primjer: Uz fiksnu kamatnu stopu od 6,95 % godišnje, ugovoreni način otplate na 36 rata te bez naknade za obradu kredita efektivna kamatna stopa za odobreni iznos revolving kredita od 700 eura iznosi 7,19 %. Mjesečna rata iznosi od 19,55 do 23,58 EUR, a ukupni iznos koji ćete platiti 775,16 EUR.

** Transakcije koje je moguće naknadno podijeliti posebno su označene u m-zabi, i to za transakcije u iznosima od 26 eura do maksimalno 535 eura uz naknadu od 1,32 eura po rati.

Nove funkcionalnosti u m-zabi!

  • Od sada m-zabom brzo i sigurno možete slati novac u inozemstvo.
  • U m-redomatu preuzmite listić za red u poslovnici i dulje čekanje postaje stvar prošlosti.
  • Omogućili smo prijavu u m-token otiskom prsta ili skenom lica.

m-zaba on-line bankarstvo - Zagrebačka banka (5)

Plaćajte račune, prebacujte novac i kupujte bonove!

  • m-foto plati – Slikajte i platite račune u samo nekoliko koraka.
  • IziPay – Šaljite i primajte novac odabirom kontakta u svojem telefonskom imeniku.
  • Kupite bonove telekom operatora i PlayStation bonove ili nadoplatite ENC uređaj Hrvatskih autocesta.

SIGURNO KORIŠTENJE M-ZABOM

POGLEDAJTE CJELOVIT POPIS USLUGA M-ZABA

* Klijenti koji prvi put ugovaraju m-zabu ili nisu imali ugovorenu m-zabu u posljednjih 12 mjeseci izuzimaju se od naplate naknade za ugovaranje/aktivaciju i korištenje m-zabe tijekom prvih 3 mjeseca korištenja. Slabovidne i slijepe osobe ne plaćaju naknadu za ugovaranje/aktivaciju i korištenje m-zabe.

Kako do m-zabe?

1

Ugovaranje

m-zabu možete ugovoriti u poslovnici Banke.

Ugovorite sastanak

2

Instaliranje

Preuzmite m-zaba aplikaciju putem Google Playa, App Storea ili App Galleryja:

3

Aktiviranje

Nakon preuzimanja aplikacije aktivirajte je unosom identifikacijskog i aktivacijskog ključa, nakon čega ćete sami odrediti PIN za daljnje korištenje m-bankarstvom i m-tokenom.

U procesu aktivacije pomoći će vam naš video.

Uputa za korištenje

NOVO: Postanite Zabin klijent – digitalno!

  • Još uvijek niste Zabin klijent? Preuzmite m-zaba aplikaciju, ugovorite paket računa i usluga i uživajte u prednostima digitalnog bankarstva.

Za korištenje m-zabom potreban vam je mobilni uređaj s pristupom internetu, dovoljno raspoložive memorije za pohranu aplikacije i određeni operativni sustav:

  • iOS uz minimalni preduvjet verzija 12.0., a preporučeno 15.0 ili novija
  • Android uz minimalni preduvjet verzija 9.0, a preporučeno 13.0 ili novija

m-zaba ne može raditi na verzijama operativnih sustava nižima od minimalnih, a puna funkcionalnost m-zabe na verzijama nižima od preporučenih ovisi o specifičnim postavkama proizvođača pojedinih modela mobilnih uređaja.

m-zaba je dostupna na svim mobilnim mrežama i s bilo kojeg mjesta na kojemu možete uspostaviti komunikaciju svojim mobilnim uređajem.

Potrebno je:

  • ugovoriti uslugu
  • instalirati aplikaciju m-zaba na mobilni uređaj
  • aktivirati aplikaciju.

Od pomoći vam može bitii video.

Uslugu možete ugovoriti u poslovnici.

Provjerite jesu li na vašemu mobilnom uređaju uključeni mobilni podaci.

Ovisno o tome kojim se mobilnim uređajem koristite, otvorite trgovinu aplikacijama Apple Store, Google Play Store ili App Gallery. Odabirom ikone povećala upišite naziv aplikacije „m-zaba“. Kad se tražena aplikacija pojavi, u rezultatu pretrage najprije ju odaberite i kliknite na „Instaliraj“;

Nakon preuzimanja aplikacijuaktivirajte je unosom identifikacijskog i aktivacijskog ključa.
Nakon unosa identifikacijskog i aktivacijskog ključa potrebno je unijeti i potvrditi PIN kojim ćete se služiti u radu s m-zabom.

PIN kreirate sami i treba biti poznat samo vama te preporučamo da čuvate njegovu tajnost.

U slučaju da ste izbrisali m-zabu s mobilnog uređaja, promijenili mobilni uređaj ili zaključali aplikaciju potrebni su vam novi identifikacijski i aktivacijski ključevi. Zatražite ih putem 01 3789 785 ili u poslovnici.

U slučaju da se želite koristiti već aktiviranom m-zabom na mobilnom uređaju na kojem se dosad njome niste koristili, potrebno je provesti sljedeće korake:

  • Pripremite mobilni uređaj na kojem se trenutno koristite m-zabom te novi na koji ste već instalirali aplikaciju.
  • Prijavite se u aplikaciju na starom uređaju i birajte izbornik Više te zatim opciju Postavke.
  • Odaberite opciju Preseli m-zabu na novi uređaj.
  • Pratite korake na ekranu na kraju kojih će se prikazati QR kod.
  • Pokrenite m-zaba aplikaciju na novom mobilnom uređaju na koji želite preseliti aplikaciju.
  • Skenirajte QR kod kamerom na novom uređaju.
  • Unesite i potvrdite PIN kojim ćete se koristiti za prijavu u m-zabu na novom uređaju.
  • Nakon poruke o uspješnoj aktivaciji, vaša m-zaba aktivirana je na novom i deaktivirana na starom mobilnom uređaju.

Pogledajte video

Zahvaljujući primijenjenim tehnološkim rješenjima, vaši troškovi podatkovnog prometa pri radu s m-zabom svedeni su na najmanju moguću mjeru. Internet se naplaćuje prema količini prenesenih podataka (podatkovni promet), a pri korištenju m-zabom prenose se minimalne količine podataka. Cijena podatkovnog prometa ovisi o vašemu mobilnom operateru. Također, većina mobilnih operatera nudi posebne opcije u sklopu kojih je cijena podatkovnog prometa niža od standardne, a čije uključenje preporučujemo ponajprije za potrebe preuzimanja aplikacije, kada se i ostvaruje najveći podatkovni promet.

To je opcija mobilnog plaćanja kojom seračuni mogu plaćati još jednostavnije, brže i praktičnije uz pomoć kamere telefona. Pokretanjem usluge m-foto plati i odabirom računa za plaćanje automatski se uključuje kamera mobilnog uređaja kojom je potrebno skenirati 2D kôd, QR kôd ili podatke s uplatnice (kada nema 2D i QR kôda), nakon čega se automatski popunjava nalog za plaćanje.

Takoštedite vrijeme jer nije potrebno ručno upisivati podatke s uplatnice.

Kako plaćati putem m-foto plati pogledajte u videu.

Usluge u m-zabi m-foto plati i Sken u tren omogućuju brže i jednostavnije plaćanje. Obje se usluge temelje na skeniranju podataka kamerom mobilnog uređaja.
Usluga m-foto plati omogućuje plaćanje uplatnica skeniranjem 2Dkôd, QR koda ili same uplatnice (talona) ako nema otisnut 2D kôd, nakon čega se u m-zabu prenose svi podaci potrebni za plaćanje. Uz m-foto plati potrebno je tek nekoliko sekundi da bi se platio račun za režije.
Usluga Sken u tren omogućuje plaćanje skeniranjem dokumenata koji nisu u formi uplatnice (npr. razne fakture). Umjesto prepisivanja IBAN-a, iznosa, poziva na broj odobrenja i sl. dovoljno je svaki pojedini podatak skenirati kamerom mobilnog uređaja, nakon čega se podaci prenose u m-zabu.

Stariji mobilni uređaji s Android operativnim sustavom ne podupiru uslugu m-foto plati jer ne ispunjavaju minimalni uvjet za rad te usluge. Da bi usluga radila na vašem mobilnom uređaju, on mora imati:

  • kameru s autofokusom
  • video preview rezoluciju kamere: 480 x 480.

To je funkcionalnost m-bankarstva kojom se prijenos novca između vas i ostalih korisnika m-zabom odsad može obavljati još jednostavnije. Osobi od koje očekujete uplatu (koja se također koristi m-zabom) pošaljite IBAN u obliku 2D barkôda (e-mailom, Viberom, društvenim mrežama…) ili joj ga pokažite na zaslonu mobitela. Primljeni kôd treba učitati uslugom m-foto plati u svojoj m-zabi i unijeti dogovoreni iznos a novac je odmah nakon uplate vidljiv na vašem računu.

Prikaži još pitanja

Svi podaci koji se razmjenjuju između m-zabe i Banke zaštićeni su kriptiranom vezom, a za pristup je potreban PIN. Podaci o PIN-u i o poslovnom odnosu ne pohranjuju se u mobilni uređaj. Aktivacijom m-bankarstva u mobilni uređaj instalira se softverski token koji jamči sigurnost korištenja uslugom.

Unos PIN-a zaštićen je od neovlaštenog snimanja tipkovnicom s nasumičnim prikazom brojeva za unos PIN-a. Banka nema pristup vašem PIN-u, ne sprema ga i nikada ga od vas neće tražiti.Također Banka vas nikad neće tražiti unos PIN-a više od jednom.PIN treba biti poznat samo vama.

Nakon višestrukog uzastopnog unosa pogrešnog PIN-a m-zaba se automatski zaključava. Također, nakon tri minute nekorištenja, m-zaba će se automatski odjaviti.

Za promjenu PIN-a potrebno je prijaviti se u m-zabu, u glavnom izborniku na dnu ekrana odabrati Više, potom Postavke te Sigurnost.

Nakon tri minute neaktivnosti m-zaba se automatski gasi te je za ponovni ulazak u aplikaciju nužno unijeti PIN. Navedeno vrijeme aktivnosti m-zabe omogućuje istodobno obavljanje više radnji, primjerice kopiranje broja računa primatelja iz aplikacije e-pošte u obrazac naloga i dr.
Ako želite biti sigurni da aplikacija nije aktivna, odaberite „Odjava” ili odmah po izlazu iz pregleda aplikacija uključenih u pozadini uklonite m-zabu. Aplikacija se odmah zaključava i za ponovni je ulazak potrebno unijeti PIN.

Gubitak ili krađu mobilnog uređaja kojim pristupate m-zabi prijavite Banci pozivom na broj 01/3789 888.

PIN za pristup m-bankarstvu i m-tokenu treba biti poznat samo vama, stoga u slučaju krađe ili gubitka mobilnog uređaja ne može doći do zloupotrebe.

  • m-zaba za sve nove korisnike besplatno prva 3 mjeseca
  • Ugovaranje/aktivacija usluge i korištenje 1,33 eur /mjesečno
  • Ugovaranje/aktivacija usluge i korištenje za vlasnike i dodatne korisnike Elastične, Dinamične, Obitelj plus, Student, Premium i Senior Lepeze mogućnosti bez naknade
  • Ugovaranje/aktivacija usluge i korištenje za vlasnike paketa usluga Start, Smart i Superior bez naknade
  • Ugovaranje/aktivacija usluge i korištenje za vlasnike Modernog i Aktivnog Platnog asistenta bez naknade
  • Ugovaranje/aktivacija usluge i korištenje za korisnike Cool računa za mlade (ako je zakonski zastupnik po Cool računu korisnik Lepeze mogućnosti) i za korisnike Paketa za mlade bez naknade
  • Plaćanje na račune fizičkih osoba koje imaju račun u Zagrebačkoj banci bez naknade
  • Plaćanje na račune pravnih osoba koje imaju račun u Zagrebačkoj banci 0,17 eur po nalogu
  • Plaćanje na račune fizičkih i pravnih osoba koje imaju račun u drugoj banci 0,30 eur po nalogu

Informacije

  • On-line bankarstvo putem mobilne aplikacije (m-zaba) - uputa za korištenje pdf5.65MB
  • Opće informacije o usluzi on-line bankarstvo (m-zaba) pdf0.08MB
  • Sigurno korištenje m-zabom za građane pdf0.09MB
  • Uputa za ugovaranje i instaliranje m-zabe pdf0.13MB
  • m-zaba letak pdf2.67MB

Opći uvjeti

  • Uvjeti korištenja registra primatelja Zagrebačke banke d.d. pdf0.11MB
  • Opći uvjeti poslovanja Zagrebačke banke d.d. za korištenje direktnih kanala od strane potrošača - primjena od 15.02.2024. pdf0.27MB
  • Uvjeti za korištenje funkcionalnosti IziPay Zagrebačke banke d.d. pdf0.13MB
m-zaba on-line bankarstvo - Zagrebačka banka (2024)

References

Top Articles
Methods for treating brain swelling with a compound that blocks a non-selective cation channel专利检索-···含NC(O)NNNC(O)NN或NC(O)NN基团的例如卡巴肼卡巴腙半卡巴肼半卡巴腙其硫代类似物专利检索查询-专利查询网
Coming Soon - Tue, Jul 16 3PM at Elk Grove
Uta Kinesiology Advising
Directions To Public Storage Near Me
Fnv Mr Cuddles
Syrie Funeral Home Obituary
The Ports of Karpathos: Karpathos (Pigadia) and Diafani | Greeka
Savannah Rae Demers Fanfix
Fatshark Forums
La Qua Brothers Funeral Home
Pollen Count In Brandon Fl
8 Restaurant-Style Dumpling Dipping Sauces You Can Recreate At Home
Annika Noelle Feet
Knock At The Cabin Showtimes Near Fat Cats Mesa
The latest on the Idaho student murders: Live Updates | CNN
M3Gan Showtimes Near Regal City North
Www.burlingtonfreepress.com Obituaries
Truecarcin
Is Slatt Offensive
Publix Store 1304
Cal Poly San Luis Obispo Catalog
Rockcastle County Schools Calendar
Eros Indy
Palladium-Item from Richmond, Indiana
Melanin - Altmeyers Enzyklopädie - Fachbereich Dermatologie
Scythe Banned Combos
R Toronto Blue Jays
Samantha Lyne Wikipedia
Ogłoszenia - Sprzedam, kupię na OLX.pl
Mannat Indian Grocers
OSRS F2P Melee Combat Guide: Fastest Way From 1-99
Claudia Capertoni Only Fans
Finastra Gfx
SYSTEMAX Software Development - PaintTool SAI
Lipidene Reviews 2021
Flowers Jewel Osco
Leuke tips & bezienswaardigheden voor een dagje Wijk bij Duurstede
Linkbuilding Specialist Amsterdam
158 Rosemont Ringoes Rd, East Amwell Twp, NJ, 08559 | MLS #3921765 | RocketHomes
02488 - Uitvaartcentrum Texel
Priscilla 2023 Showtimes Near Regal Escondido
Heatinghelp The Wall
Publix Coral Way And 147
Why Did Anthony Domol Leave Fox 17
Epaper Dunya
Assistant Store Manager Dollar General Salary
Pasha Pozdnyakova
Basketball Stars Unblocked 66 Ez
Smokey's 35Th Halsted
Usps Passport Appointment Confirmation
Car Hire in Romania from £4/day - Search for car rentals on KAYAK
Dragon Ball Super Super Hero 123Movies
Latest Posts
Article information

Author: Jonah Leffler

Last Updated:

Views: 6194

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jonah Leffler

Birthday: 1997-10-27

Address: 8987 Kieth Ports, Luettgenland, CT 54657-9808

Phone: +2611128251586

Job: Mining Supervisor

Hobby: Worldbuilding, Electronics, Amateur radio, Skiing, Cycling, Jogging, Taxidermy

Introduction: My name is Jonah Leffler, I am a determined, faithful, outstanding, inexpensive, cheerful, determined, smiling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.