Craniosacraal therapie - IMC Gimborn (2024)

IMC Gimborn » Therapieën » Craniosacraal therapie

Cranio is een vorm van beweegzorg.Zowel fysieke als emotionele klachtenworden lichaamsgericht behandeld.Cranio gebruikt het bindweefselsysteem(de fascia) om blokkades in het lichaamop te sporen en te behandelen.Uitgangspunt is dat lichaam en geestonlosmakelijk met elkaar verbonden zijnen elkaar wederzijds beïnvloeden.

Maak een afspraak

Craniosacraal therapie - IMC Gimborn (1)

Waarom naar een craniosacraal therapeut?

Uit balans zijn levert stress op. Dit proces gaat vaakonbewusten onderhuids. Hoe langer de onbalans duurthoe vaster je komt te zitten. Je lichaam geeft steeds meeraan dat je voorbij loopt aan jezelf en aan dat wat je nodighebt om goed te functioneren. Dankzij de diepwerkendekracht van Cranio en de werkwijze van de therapeut, krijgje weer een vertrouwensband met je lichaam en je oorspronkelijkebewegingsruimte. Je bent weer thuis bij jezelf.

Craniosacraal systeem

De schedel (cranium) en het heiligbeen (sacrum) vormensamen met de hersen- en ruggenmergvliezen (bindweefsel)een eenheid. Hierbinnen bevindt zich hersen- enruggenmergvloeistof. Ook in de rest van ons lichaam zitbindweefsel, dat als een elastisch web alles met elkaarverbindt. Elke zenuw, elk orgaan, elke spier, elk bloedvat isbekleed met bindweefsel dat daarmee een bindende factoris in ons lichaam. Het beschermt, steunt en houdt alleonderdelen bij elkaar en van elkaar gescheiden. Essentieelis dat het bindweefsel kan meebewegen tijdens al onzebewegingen, zoals lopen, zitten, sporten, werken en zelfsademen. Daar waar het bindweefsel niet meer voldoendekan meebewegen, ontstaanvroeg of laat problemen.

Craniosacraal therapie voor kinderen

Gedrags- en concentratieproblemen of sociaal-emotioneleklachten kunnen het gevolg zijn van blokkades in hetlichaam. Cranio verlicht de spanning, ondersteunt de positievegroei en geeft ruimte aan de eigenheid van het kind.

Via aanraking en dialoog wordt een beroep gedaan op het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Wat kan ik bij eeneerste bezoek verwachten?

De behandeling start met een gesprek waarbij detherapeuteen aantal vragen stelt om inzicht te krijgenin de oorzaak en samenhang van de klachten. Er is alletijd en ruimte voor jou. Cranio werkt met zachte manueletechnieken waarbij je wordt aangeraakt. De kleding blijftaan tijdens de behandeling. Bij volwassenen duurt debehandeling ongeveer 60 minuten. Bij kinderen wordt debehandeltijd aangepast aan de leeftijd van het kind.

De Cranio behandeling

Het uitgangspunt van de therapie is dat het lichaam hetvermogen heeft om zichzelf te herstellen, als het maarde kans krijgt. Door zachte manuele technieken optimaliseertCranio de balans in het bindweefselsysteem en hetzenuwstelsel. Het geeft een helende beweging in je fysiekelichaam en het helpt je te ontspannen waardoor je inzichtkrijgt in de oorzaak van je klacht. Dit nieuwe bewustzijn creëertruimte voor veranderingen en herstel. Je gezondheidverbetert en je komt weer in contact met jezelf als mens.

Craniosacraal therapie - IMC Gimborn (2)

Kosten en vergoeding

De meeste zorgverzekeraars vergoeden een cranioconsultgeheel of gedeeltelijk uit het aanvullende pakket.Een verwijzing van een (huis)arts is niet noodzakelijk.Voor een uitgebreide lijst van zorgverzekeraars en hunvergoedingen klik hier.

Maak een afspraak

Veelgestelde vragen Craniosacraal Therapie

Een craniosacraal therapeut is een therapeut die zich richt op het behandelen van het craniosacrale systeem. Dit systeem bestaat uit de hersenen, het ruggenmerg, het membraan dat deze structuren omgeeft, en het cerebrospinale vocht dat deze structuren beschermt en voedt. Cranio-sacrale therapie is een vorm van manuele therapie die gericht is op het herstellen van de balans en het optimaliseren van de functie van dit systeem.

Over het algemeen wordt craniosacraal therapie als veilig beschouwd. Omdat de technieken die worden gebruikt bij deze therapie zeer zacht zijn en gericht zijn op het verbeteren van de lichaamsfunctie en het verminderen van stress, zijn er over het algemeen weinig risico’s verbonden aan deze therapie. Zoals bij elke vorm van medische behandeling kan er echter een risico op bijwerkingen zijn, zoals tijdelijke vermoeidheid of lichte hoofdpijn na de behandeling.

Craniosacrale therapie werkt door middel van zachte manipulaties van het craniosacrale systeem. De therapeut gebruikt zachte aanrakingen om de bewegingen van het craniosacrale ritme te evalueren en om eventuele blokkades in het systeem op te sporen. Vervolgens worden er zachte druktechnieken toegepast om deze blokkades op te heffen en de balans en de functie van het systeem te herstellen. Het doel van de therapie is om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te activeren en te helpen het lichaam te ontspannen en te herstellen.

Craniosacraal therapie kan helpen bij het verminderen van stress en angst. De zachte manipulaties die bij deze therapie worden gebruikt, kunnen helpen om de spierspanning te verminderen en het lichaam te ontspannen, waardoor stress en angst kunnen verminderen. Bovendien kan de therapie helpen om de blokkades in het craniosacrale systeem op te heffen, wat kan bijdragen aan het verminderen van stress en het verbeteren van de algehele gezondheid en welzijn.

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op.

Reflexintegratie therapie
Orthom*oleculaire voedingsleer
Acceptance and Commitment
Osteopathie bij volwassenen
Medical Taping
Fysiotherapie
Manuele therapie
Dry Needling
EMDR
Somatic Experiencing
Cranio-sacraal therapie
Oefentherapie Cesar
Psychologie
Osteopathie bij baby's en kinderen
Acupunctuur
Orthopedische revalidatie
Integrale geneeskunde

Hoofdlocatie Zevenaar
Guido Gezellestraat 56-56a

6901 KZ, Zevenaar

Fysiotherapie Babberich
Babborgaplein 3a

6909 DW, Babberich

Fysiotherapie Pelgromhof
Molenstraat 7
6901 CB, Zevenaar

Fysiotherapie Keijenborg
Koldeweiweg 11
7256 AV, Keijenborg

Fysiotherapie Bent Sports
Hunneveldweg 6B
6903 ZM, Zevenaar

Links
Podotherapie Hermanns

  • 0316 33 17 76
  • info@imc-gimborn.nl

Wilt u teruggebeld worden door ons?

Naar contactformulier

This site is protected by reCAPTCHA and the GooglePrivacy Policy andTerms of Service apply.

© IMC Gimborn – Website door Rangin Studio – Huisstijl door Ontwerpkantoor

Craniosacraal therapie - IMC Gimborn (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Zonia Mosciski DO

Last Updated:

Views: 6324

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Zonia Mosciski DO

Birthday: 1996-05-16

Address: Suite 228 919 Deana Ford, Lake Meridithberg, NE 60017-4257

Phone: +2613987384138

Job: Chief Retail Officer

Hobby: Tai chi, Dowsing, Poi, Letterboxing, Watching movies, Video gaming, Singing

Introduction: My name is Zonia Mosciski DO, I am a enchanting, joyous, lovely, successful, hilarious, tender, outstanding person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.